Bu Blogda Ara

3 Ocak 2018 Çarşamba

ChatBot Bakıcısından 7 Uyarı

ChatBot Yetiştirmek !

ChatBot konusunda çalışan bir firma olarak, ChatBot oluşturma ve tasarım sürecinde yaptığımız ana çalışmalardan biri ChatBot ile sohbet ederek farklı deneyimleri izlemek ve ChatBot'u hedeflleri doğrultusunda eğitmek.

Aslında bu çalışma yeni doğmuş bir çocuğa konuşmayı öğretmek ve bu yetmezmiş gibi söz konusu bebeğin asistanlık hedefi doğrultusunda bazı yetenekler kazanmasını sağlamak için yapılıyor. 

ChatBot yetiştirmek kullanıcı deneyimi ile ChatBot tepkilerini senkronize edebildiğiniz kadar başarılı olabiliyor.


Nelere Dikkat Etmek gerekiyor


1- ChatBot'un günlük sohbeti doğal olarak yapabiliyor olması gerekiyor. 

2- ChatBot'un tutarlı bir kişiliği olması ve tüm cevapların bu konsepti destekliyor olması gerekiyor. Kanada'da yaptığımız ChatBot Terminatör film repliklerini kullanıyordu.

3- ChatBot'un ana hedeflerini besleyen akışlar yada hikayeler olması gerekiyor. Örnek şifre değiştirecek bir kullanıcının yaşayacakları doğru kurgulandığında ChatBot akışı sorunsuz ve kolaylıkla yönetebilir.

4- Zincir oluşturmak. Kullanıcı bir konuda bilgi alırken ChatBot'un salağa bağlaması yaşanan en kötü deneyimlerdendir. Yapılması gereken önemli bilgilerin ChatBot hafızasında tutularak, akışa geri girildiğinde bu bilgiler ile devam edilmesini sağlamaktır.

5- ChatBot'un en az bir tane açık hedefi olmalıdır. Örnek olarak Evimin değeri ChatBot'umuz da ana hedef ev değerlemektir. Bu açık ve net bir hedeftir, kullanıcı bu hedefi kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirmelidir.

6- Yazım hataları. Yanlış yazdın düzelt yerine sık yapılan yanlışların otamatik düzeltilmesi akışı rahatlatacaktır.

7- Gerektiğinde hatırlatma yapmayı unutmayın. Yani ChatBot ile tatil planı yaptıysanız ChatBot basit hatırlatmalar ile tatil hazırlıklarına katkı yaparak retention'ı arttırabilir.

Ve altın kural

ChatBot Projesi = 1 efor analiz + 2 efor yazılım geliştirme + 2 efor test

Detaylı analiz ve test süreci olmadan ChatBot'larınız ancak api arayüzü olarak çalışır. ChatBot asistan geliştirmek ise bir bebek büyütmek gibi zor ama zevkli bir iştir.

Detaylar için bize ulaşın.

0216 405 1032

info@hizliyol.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder