Bu Blogda Ara

20 Aralık 2016 Salı

Robot Yetiştirmek !

ChatBot Nedir?


ChatBot'lar mesajlaşma uygulamaları üzerinde çalışan ve insanlarla etkileşime geçerek mesajlaşmanın doğallığında iletişim sağlayan yazılımlardır.



ChatBot Yetiştirmek



Bebek ChatBot'lar: Bu ChatBot'lar oldukça aptaldırlar. Belirlenen bir akış diyagramına uygun olarak istenen bilgileri kullanıcıdan alırlar. Bunu yaparken küçük menüler, öneriler ve evet/hayır sorularını kullanırlar. Bu halleriyle bu tip ChatBot'lar form doldurmayı mesajlaşma ortamına taşırlar. Bu tip ChatBot'lar yeni bir kullanıcı deneyimi sunarlar ama yüksek senaryonun doğru seçilmesi çok önemlidir.


Çocuk ChatBot'lar: Bu tip ChatBot'lar NLP algoritmalarını kullanarak ne dediğinizi anlamayı çoğunlukla başarırlar. Bu açıdan biraz daha zeki görünebilirler. Farklı şekilde sorulan soruları yakalarlar, uygun cevabı bulurlar ve bu açıdan güzel iş çıkarırlar. Ama fazla olgunluk beklerseniz yanılırsınız.


Yetişkin ChatBot'lar: Bu tip ChatBot'larla oldukça rahat sohbet edebilirsiniz. Hatta bir kişilikleri olduğunu bile düşünebilirsiniz. Sizin alışkanlıklarınızı öğrenir tavsiyede bulunurlar, bu sayede hızlı ve etkin sonuçlar doğurabilirler.


Bir ChatBot Yetiştirmek?


Bir ChatBot yetiştirmek kolay bir süreç değildir. Her ChatBot'un bir mesleği, bir özel hayatı vardır. Bu açıdan doğru bir iş akışı çevresinde öğrenerek gelişen ChatBot'lar yetişkinliğe ulaştularında çalışanların en iyi arkadaşı olabilirler.

Bu sebeple iş süreçlerinde ChatBot'ları staj yapması süreçlerle ilgili verileri toplayarak kendilerini eğitmleri gerekmektedir.

hızlıYOL Teknoloji olarak, ChatBot'ların eğitimleri için en önemli noktalardan birinin IoT entegrasyonu olduğuna inanıyoruz. Çünkü IoT ile fiziksel çevre ile etkileşen ChatBot aslında duyu organları ile Robot haline geliyor.

Stajyer ChatBot'ları özellikle tekrar eden iş süreçlerinde işe almayı düşünüyorsanız bizi ulaşın;

info@hizliyol.com



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder