Bu Blogda Ara

23 Ocak 2017 Pazartesi

İşimizi Daha İyi Yapmak için Teknoloji

Ülkemizde teknoloji yatırımı konusunda ciddi bir strateji sorunu olduğunu söyleyebiliriz. Şirketler gerek çalışanlarının gerekse müşterilerinin hayatını kolaylaştırmak için değil yapmış olmak için projeler yapıyorlar.


Versiyon 2.0


Türkiye'de konu teknolojiye geldiğinde müşteriler sürekli yeni özelliklerin peşinde koşarlar. Şu da olsun bu da olsun şeklinde taleplerin sonu gelmez. Teknoloji projesinin asıl yapılış sebebi unutulur. Her gittiğim yerde geliştirmelerin adım adım yapılması gerektiğinden, önceliklendirmenin öneminden söz ederim. Herkes hak verir ama sonra bir anda talepler gelmeye başlar. Mükemmel ürünü hızlı ve ucuz elde etmenin en kısa yolu versiyon 1.0'dır.


MVP (Minimum Viable Product)


MVP yani sadece gerekli  ana özelliklere sahip en basit ürünü oluşturma mantığı sadece start-up'lar için değil tüm projeler için geçerlidir. Basit, net bir hedef için oluşturulacak MVP projenin işe yarayıp yaramayacağını göstererek yatırım maliyetlerini düşürür.

Strateji


A şirketi yapmış biz de yapalım şeklinde bir strateji olamaz. Ya da şimdi tüm ihtiyaçlarımızı çözecek sihirli bir proje hazırlamak gerçekte bir fayda sağlamaz. Her projenin, açık ve net bir hedefi olması gerektiği herkes tarafından bilinir ama sıklıkla unutulur.

Peki teknoloji stratejisi nasıl oluşturulur? Öncelikle sorunlar belirlenir, önem sırasına konur ve fonksiyonlarına göre gruplanır. Hızlı ve çevik bir şekilde MVP'ler denenerek doğru çözümler üzerinde çalışılır. Projelerin sürdürülebilirlik ve uzun vadeli geliştirilme planları oluşturulur.

Çalışmalar Sorun - Çözüm Önerisi - Teknoloji Geliştirme ve İyileştirme döngüsü ile yapılmalıdır.

Memnuniyet


Bir teknoloji projesinde tüm tarafların memnuniyeti çok önemlidir. Sadece Genel Müdür 'ün taleplerine göre şekillenen bir çözüm, kullanıcı tarafında büyük bir de-motivasyon yaratabilir. Şirketlerde, kullanılacak deriz kullanılır, mantığı ile yapılan tüm projeler kısa sürede başarısız olur.


Teknolojiye Göre Değil, Sorun'a Göre Çözüm


A teknolojisi harika mutlaka uygulamalıyız değil, bu sorunu nasıl çözeriz yaklaşımı bizi başarıya götürür. Çoğu görüştüğüm yönetici neyi niçin yaptığını bilmeden yazılım taleplerinde bulunuyor. Talebin altındaki sorun analiz edildiğinde ise konunun çok daha kolay çözülebileceğini görülür.

Sahaya Hakim Olmak


Özellikle mobil cihazların gelişmesi ile üretim sahasına hakim olmak artık çok daha kolay. Eğer üretim alanınızda, kontrolünüz gerçek zamandan çok uzaksa, mutlaka bu alandaki sorunlarınızı belirleyerek çözüm aramaya başlayın.

Veriye Hakim Olmak


Veri artık çok daha önemli. Verileri doğru toplayıp, analiz etmek şirketinize büyük bir değer katabilir. Bu sürecin en önemli adımı ise veriyi kolay kullanabilmektir. Analiz edilen veri mutlaka tüm süreçlerinize dahil olabilmelidir.

hızlıYOL Teknoloji


Şirket olarak tek bir amacımız var, teknoloji yatırmlarınızın ROI'sini yükseltmek. Bunu başarmak artık çok daha kolay.


Bizi arayın 0216 405 10 32

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder