Bu Blogda Ara

31 Ekim 2017 Salı

Futbol Kulüpleri için ChatBot Çözümleri

Türkiye'de Futbol Sektörü 1 milyar Euro Sınırında 

Spor ekonomisi giderek büyüyen önemli bir sektör olarak ön plana çıkmaktadır. Dünya ölçüsündeki büyük kulüplerin yıllık ciroları 200 Milyon Euro düzeyinde olan bu sektörün Türkiye'de futbol pastasının büyüklüğünün yaklaşık 1 Milyar Euro seviyesinin hemen altında olduğunu ve bu rakamla da Avrupa futbol pastasının yaklaşık %6 'sını oluşturduğu görülmektedir.

Dijtalleşme ve İletişim

Futbol takımlarının taraftarları ile iletişimi ve kullanamadıkları fırsatları değerlendirmeleri oldukça önemli bir konu olarak ön plana çıkıyor. Taraftarla sağlıklı bir ilişki kurmak için kullanılabilecek klasik kanalların dışında daha bireysel ilgili günümüzün dünyasında önemini giderek arttırıyor.

Bu noktada aynı anda milyonlarca taraftarlarla kişisel ilişki kurabilmek oldukça sıkıntılı bir süreci beraberinde getiriyor.Çözüm olarak, özellikle Facebook Messenger üzerinde çalışacak ChatBot'ların oldukça etkili olduğu görülmektedir.

Facebook ChatBot ve Futbol Takımları

Facebook Messenger üzerinde çalışan ChatBot'lar ile aynı anda binlerce taraftarınızla yazışabilecek bir altyapı oluşturmak artık çok daha kolay.

Hangi özellikler;

Öncelikle bir ChatBot ile taraftarınızla Facebook Messenger üzerinden sürekli ve etkileşimli bir ilişki yaratabilirsiniz ve bunun için taraftarın ek bir uygulama yüklemesi gerekmez.

  • Maç günü bilgilendirmeler, maçtan canlı bilgiler ve maç sonucu bilgilendirme
  • Kulüp açıklamalarını duyurma imkanı
  • Maç bileti ve kombine satış hatırlatma
  • Forma gibi tescilli ürünleri tanıtma
  • Takımdan bilgiler ve haberleri hızlı yayma
  • Taraftarların oyuncu, maç, fikstür ve istatistik sorularına cevap verme,
  • Video paylaşımı
Yukarıda saydığımız özellikler taraftarların her an ulaşabileceği, yeni ve etkin bir kanalın oluşmasına imkan vermektedir.




Yukarıda görüldüğü gibi Facebook takipçilerini daha etkileşimli olarak kullanmanın en etkin yolu ChatBot uygulması olarak görülmektedir.

Dünyadan Örnekler

Manchester City takımının kullandığı Facebook Messenger ChatBot videosu aşağıda görülmektedir.


Bir çok futbol takımının aynı şekilde uygulamalar peşinde koştuğunu ve kulübe özel çözümlerin geliştirilebileceğini unutmamak gerkiyor.


hızlıYOL Teknoloji ve ChatBot

hızlıYOL Teknoloji olarak farklı ChatBot projelerinde edindiğimiz tecrübeyi futbol kulüplerine değer katmak için kullanmak istiyoruz. Detaylar için web sitemizi http://www.hizliyol.com  ziyaret edebilir veya bize info@hizliyol.com 'dan mail gönderebilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder