Bu Blogda Ara

28 Haziran 2016 Salı

Kurumsal Yalınlık ve Teknoloji Çözümleri

Kurumsal Yalınlık ve Teknoloji Çözümleri


İş süreçlerinin optimize ederek, verimliliği artırmak her zaman şirketlerin en önemli amaçlarından biri olmuştur. Farklı iş akışları üzerinde oluşturulan çözümler, proje yönetimini kolaylaştırmakta ve verimsizliği azaltmaktadır.


Yalın Çözümler


Para Merkezli Bakış


İş süreci yönetiminde maliyetleri ve nakit akışını kontrol altına alarak, süreci optimize etmek bir çok şirket için ilk tercih edilen yöntemdir. Bu yöntemde iş sürecinin kalbinde muhasebe, satın alma işlemleri yer almakta süreç bu omurgaya bağlı olarak optimize edilmektedir. Bu bakışın teknoloji dünyasındaki karşılığı ERP sistemleri olarak görülebilir. ERP 'nin bu açıdan en büyük artısı sonuçların ölçülebilmesinin daha kolay olmasıdır. Kaynak kullanımın merkeze koyulduğu süreçlerde, ERP yönetime ciddi bir güç katmaktadır.




Ürün Merkezli Bakış


Ürünün merkeze koyulduğu ve ürünün yaşam döngüsünün yönetildiği sitemler PLM olarak adlandırılmakta olup, üretim süreçlerinin optimizasyonunda oldukça etkilidirler. PLM yaklaşım itibariyle üretim sürecini merkez alan bir süreç yönetim anlayışı ile tasarım, kalite, kullanıcı deneyimi gibi konulara daha etkin yaklaşabilmektedir.

Yalın Üretim


İnsan Merkezli Bakış


Öyle ya da böyle her iş akışının merkezinde insan bulunmaktadır. Bu açıdan iş süreçleri insanların birbirleri ya da makinelerle olan etkileşimi olarak tanımlanabilir. Bu tanımın ışığında merkeze insanı alan bir süreç yönetim sistemi ile üretkenliğin arttırılması mümkündür.


Teknoloji

Sentez


Yukarıda belirtilen üç bakış açısıda aslında aynı amaçla benzer çalışmaları yapabileceğimiz ortamlar olarak ön plana çıkmaktadır.

Özellikle üretimin artık dijitalleştiği günümüzde insan - insan, insan - makine, makine - makine etkileşimlerini yönetmek bizi daha farklı bir aşamaya taşıyor. Üretim sektöründe, tasarımda, hizmet sektöründe iletişimin yeni bir boyuta geçtiğini görmek artık çok daha kolay. Yapay zeka, big data, IoT derken süreçlerin optimizasyonunu çok daha karmaşık bir hale getirdiğimizi görmemiz gerekiyor. Anlık verilerle, binlerce çalışan, makine ve sensörü bir araya getirmek, merkeze teknolojiyi koymayı zorunlu hale getiriyor.


Yalınlık


İşte bu noktada yalınlık önemini arttıran bir kavram olarak ön plana çıkıyor. İnsan beyninin yaptığı milyarca işlemi sadece bir kaç dakikada oluşturduğumuz cümlelerle aktarabildiğimiz gibi, bu yalınlığı teknoloji merkezli iş süreci analizlerimizde kullanabilmeliyiz.

BIOT = BOT + IoT

BIOT

hızlıYOL Teknoloji olarak, teknolojinin iş süreçlerini daha anlaşılır ve kolay optimize edilebilir kılacağına inanıyoruz. Bu inançla, iş süreçlerini, daha akıllı ama daha yalın hale getireceğimiz yeni bir proje geliştiriyoruz. Bu projemizde sektörlere özel iş akışlarını, akıllı mesajlaşma, mesajlaşma bot'ları (chat bot'lar) ve sensörlerle birleştiriyor, bir arkadaşınızla mesajlaşır gibi iş akışlarını canlandırabileceğiniz yeni bir model oluşturuyoruz. Mesajlaşarak, iş arkadaşlarınızla, sensörlerle iletişim kurmak rutin işleri mesajlaşma bot 'larına yaptırmak ve verileri anlamlı olarak paylaşabilmek artık çok daha kolay.

BIOT isimli projemiz ile inşaat, satış ve üretim süreçleri için çalışmalarımıza başladık. Kurulduğumuz günden beri fayda temelli teknolojiden söz ettik, bugün bu konuda yeni bir aşamaya geçtik, insan ve teknoloji merkezli yalınlık...

Bu dönüşümün içinde yer almak istiyorsanız bizi arayın size özel iş akışları ve sensör entegrasyonları ile mekanlarınız ve makineleriniz ile mesajlaşmaya başlayın. Elde ettiğiniz gerçek zamanlı raporlar ile teknolojinin gücünü hissedin.

Orta yada büyük ölçekli şirketlere bir iş akışından başlayarak adım adım büyütebilecekleri bir çözüm sunuyoruz.

info@hizliyol.com 'a bir mail atın yolculuğa başlayalım !



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder