Bu Blogda Ara

15 Ekim 2016 Cumartesi

Fiziksel Web ile Yeni Bir deneyim

Fiziksel Web Nedir?


Fiziksel web ile çevrenizle etkileşin.
Fiziksel Web


Fiziksel web, google tarafından desteklenen bir proje olarak tanımlanır. Projenin ana amacı kullanıcıların çevreleri ile web üzerinden etkileşime geçmesini sağlamaktır. Bu amaçla google, eddystone adı verilen bir Beacon protokolünü geliştirdi. Bu protokol ile Beacon'lar ile çevremizde etiketlediğimiz makine ekipman yada alanla ile ilgili bir mikro web sitesini tetikleyerek etkileşim yaratabiliyoruz. Kısaca çevremizdeki her şey ile web üzerinden etkileşim sağlayabiliyoruz. İşin güzel tarafı bu etkileşimi sağlamak için bir uygulama yüklemenize gerek yok. Google'ın Chrome'a entegre ettiği physical web browser ile çevrenizde beacon ile etiketlenmiş şeylerle etkileşebilirsiniz.

Aşağıda bu etkileşimin bir örneği olarak park otomatını görebilirsiniz.





Fiziksel web çevremizde bulunan her şeyin web'de yer alan bir web sitesi ile bizlerle etkileşmesini sağlamaktadır.

Fiziksel Web ile Neler Yapılabilir?

Aslında fizksel web ile çevrenizle etkileşmenizin fayda sağlayacağı her noktada çözüm geliştirilebilir.


Yukarıdaki videoda restoranda sıra bekleme örneği gösterilmiştir. Beacon ile tetiklenen ve web uygulamaları ile yönetilen bu tip senaryoların sayısı oldukça arttırılabilir.

Üniversite Kampüsleri, Siteler, Üretim Tesisleri, Fuarlar, Alışveriş merkezleri fiziksel web için oldukça uygun yerlerdir.

Örneğin teknik servis mekanik odaya girdiğinde çevredeki ekipmanla ilgili bilgilere fiziksel web ile ulaşabilse işleri ne kadar kolaylaşırdı.

Yada bir alış veriş merkezinde kafede oturan bir müşteri çevresindeki indirimler kolayca fiziksel web ile göz atsa nasıl olurdu?

Neden Fiziksel Web


  1. Uygulama indirilmesine gerek olmaması
  2. Web uygulamaları ile kolay etkileşim imkanı
  3. Ucuz kurulum maliyeti
  4. Hızlı geliştirme imkanı

Nerede Kullanılır?

- Cafe'ler
- AVM'ler
- Havalimanları
- Fabrikalar
- Şnatiyeler
- Ofisler
- Siteler
-  Ve daha bir çok yerde.

Bu noktada önemli olan bir deneyim yaratmak. Detaylar için hızlıYOL Teknoloji ile irtibata geçebilir, info@hizliyol.com'a mail atabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder