Bu Blogda Ara

2 Mayıs 2017 Salı

Neden ChatBot?

ChatBot Nedir?


ChatBot'lar mesajlaşma uygulamaları üzerinde çalışan uygulamalar olarak düşünülebilir. Arayüz olarak, mesajlaşma platformu kullanıldığı için yazışma tabanlı bir etkileşim söz konusudur. Lafı fazla uzatmayalım daha detaylı bilgi için aşağıdaki video yararlı olabilir.





Neden ChatBot?



Peki bu ChatBot nerelerde kullanılabilir;

Yeni bir Pazarlama Kanalı 

Müşteriniz facebook sayfanıza yada websitenize geldiğinde ChatBot ile mesajlaşarak ilgili bilgilere kolayca ulaşabilir. Bu sayede karar verme süreci kolaylaşır ve müşterinizin ne istediğini kolayca anlayabilirsiniz. Ayrıca müşteri taleplerinizi toplayabilirsiniz.

Bu konuda Kanadalı Petterson's Brand için yaptığımız çalışmada hem websitesi hem de Facebook için geliştirdiğimiz ChatBot'un ana amacı yeni müşteri talebi toplamaktı. Kısa sürede aylık 10 bin mesajı geçen ChatBot'un oldukça başarılı olduğunu söyleyebiliriz.

Satış Sonrası Destek

Satış yaptınız ve müşterileriniz sürekli aynı soruları soruyor. Telefon, e-mail derken ciddi zaman kaybediyorsunuz. Sizlere yeni bir arayüz sunuyoruz: ChatBot'lar.

ChatBot ile Facebook Messenger, Websitesi üzerinden müşteri sorularına otomatik cevap verebilir istediğinizde yazışmayı canlı bir kişiye bağlayabilirsiniz. 

E-Ticaret ve ChatBot'lar

E-ticaret kanallarınızın arasına facebook messenger'ı eklemek için tek  yapmanız gereken doğru bir senaryo yaratmak. Bu noktada chatbot'un öneri ve asistanlık tarafı ön plana çıkıyor. 

Şu an için ödemenin Facebook içerisinde yapılması mümkün değil. Bu sebeple ödemeler ayrı bir sayfaya yönlendirerek yapılıyor. 

Şirket - içi ChatBot Kullanımı

ChatBot'lar şirket içi kullanımı giderek artmaktadır. Farklı departmanların kullanımı için ChatBot senaryoları geliştirilebilmektedir.

Şirket olarak BIOT projesini şirket içi ChatBot kullanımı için geliştirdik. Bu proje kapsamında farklı iş akışlarının yönetiminde ChatBot asistanların kullanımı için çalışmalar yapmaktayız.

İnsan Kaynakları, Satış Ekiplerine Destek, İnşaat Şantiye Yönetimi konularında çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir.

Mobil Uygulama mı?

Mobil uygulama yükletmek her geçen gün daha da zorlaşmaktadır. Bu sebeple mobil uygulama ile çözdüğünüz birçok sorunu ChatBot'lar ile çözebilirsiniz. Bu sayede ek bir uygulamaya gerek olmadan Facebook Messenger içinde deneyimi kurgulayabilirsiniz.

Bu açıdan gereksiz mobil uygulamalar yerine, chatbot tabanlı mikro-uygulamaları kullanabilirsiniz.

ChatBot Projesi

ChatBot projesini hafife almak yapılan en büyük hatalardan biridir. Doğru bir kullanıcı deneyimi tasarlamadan oluşturulacak bir ChatBot başarısız olmaya mahkumdur.

hızlıYOL Teknoloji olarak ChatBot konusunda danışmanlık, tasarım ve geliştirme yapıyoruz. Bizi aramadan ChatBot projenize başlamayın. 0216 405 1032






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder