Bu Blogda Ara

11 Ocak 2018 Perşembe

ChatBot ve Siri Laneti



Hangimiz Siri'yi trollemeye çalışmadı? Siri kullananların çoğu onu kullanmak yerine ne kadar aptal olduğunu ispatlamaya çalışıyor? Bence Siri'nin en büyük sorunu bir amacı olmaması. Yani Siri her şeyi yapabileceğini düşündürüyor. Bu durum ise insanları önce belirsizliğe sonra da kıskançlığa itiyor.

ChatBot'lar ise kullanılmaya başlandığından beri Siri gibi sorulara yanıt veren uygulamalar olarak görülüyor. İşte o siri gibi yaklaşımı ChatBot'lar için en önemli lanet. Geliştirdiğimiz ChatBot'larda gördüğümüz ana sıkıntı net bir hedefi olan ChatBot geliştirmiş dahi olsak, kullanıcıların ilk çabasının hedef dışından cümlelerle ChatBot'a saldırması. Hatta bu durum tester'ların bile ChatBot'a yaklaşımını belirliyor. Ev değerleyen ChatBot'a arkadaşının telefon numarasını sormaya çalışan kullanıcı gördü bu gözler.

Konuya yaklaşımı mutlaka değiştirmeliyiz. Siri'nin her şeye yanıt veririm havası hedefi ve belirli görevleri olan ChatBot'lar için bir lanet. Her sanal asistan Siri gibi olmayacak olmasına da gerek yok. Sanal asistanlar uzman oldukları konularda kullanıcılara net fayda sağlayabilirler.

hızlıYOL teknoloji olarak faydaya odaklanmış ChatBot projelerinizi kurgulamaktan mutluluk duyarız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder