Bu Blogda Ara

21 Temmuz 2015 Salı

CRM Yazılımları Karşılaştırma

CRM Strateji

CRM YAZILIMLARI

CRM yazılımlarını karşılaştırmak için farklı kriterler kullanabiliriz. Tüm CRM (Customer Relation Management) yazılımlarında olan ana özellikler şu şekilde sıralanabilir;

  • Müşteri Veri Yönetimi: Müşteri ile ilgili kontak bilgileri, yazışmalar, teklifler ve notların belli bir veritabanı düzeni içerisinde yönetilmesi.
  • İlişki Yönetimi: Müşteri ile ilgili mail, telefon, toplantı ve tüm görüşmelerin planlanması, kayıt altına alınması ve raporlanması.
  • İş Akışı Otomasyon: Müşteri ile ilgili yapılacak çalışmaların otamatize edilmesi. Örnek olarak A şirketi talep gönderdiğinde, Satışçı Ali'ye görev düşsün yada müşteri kayıt olduğunda hoş geldin maili gitsin.
  • Raporlama: Satış hedeflerinin belirlenmesi, satış ekibinin performansının takibi için hazırlanan raporlar.
Yukarıda saydığımız özellikler bir CRM'de olmasını beklediğiniz ana özelliklerdir. Bu ana özelliklerin üzerine farklı sistemler eklenerek şirketin tüm süreci CRM'e bağlı olarak yönetilebilir. Eğer satış odaklı bir şirketseniz, tüm sisteminizi CRM üzerine kurmanız doğru olacaktır. Bu açıdan bakıldığıda HızlıYOL olarak kullandığımız ZOHO CRM,  stok yönetimi ve ön muhasebe modülleriyle entegre olarak, müşteri ilişkilerine bağlı olarak teklif ve satış sürecini yönetmemize imkan vermektedir.

Aşağıda farklı CRM yazılımlarının karşılaştırmasını görebilirsiniz. Bu grafikte y ekseni yazılımın sektörde kullanılırlığını, x ekseni ise müşteri memnuniyetini göstermektedir. Lider grubunda bulunan yüksek performanslı ve çok kullanılan yazılımlar, Salesforce, Zoho, Hubspot, Dynamics ve Nimble olarak ön plana çıkmaktadır. Yüksek müşteri memnuniyetine sahip ama kullanımı az olan birçok yazılım liderlere hızla yaklaşmaktadır.  Bu grupta bulunan yazılımlardan bazıları pipeline deals, salesnet, workbooks.




Şahsi olarak, bu yazılımlardan bir çoğunu denemiş bir olarak, her bir yazılımın kendine göre çok güçlü özellikleri olduğunu söyleyebilirim. Şirketinize uygun ürünü seçmek için bizlerle irtibata geçebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder