Bu Blogda Ara

10 Temmuz 2015 Cuma

Ücretsiz CRM Kullanabilmek Mümkün mü?

ÜCRETSİZ CRM

CRM yazılımları günümüzde teknolojinin bir çok imkanını kullanmaktadır. Bu açıdan bakıldığında CRM yazılımı seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalar şu şekilde sıralanabilir.

1- Sosyal CRM: 

Kullandığınız CRM'in sosyal medya ortamlarına entegre olabilmesi. Günümüzde bu özellik CRM kullanıcılarının hayatlarını oldukça kolaylaştırmaktadır. Bu özellikle sayesinde potansiyel müşterinize ait birçok bilgiyi facebook, linkedin, twitter gibi sosyal ağlardan kolaylıkla toplayabilirsiniz. Ayrıca yine bu sosyal ağlarda ürünlerinize ilgi gösteren müşteri adaylarını CRM üzerinden yönetebilirsiniz.

2- Mobil: 

Günümüzde mobil cihazler hepimizin hayatının ayrılmaz bir parçası oldu. Bu açıdan kullandığınız CRM yazılımının mutlaka mobil cihazlarda kullanılıyor olması gereklidir. Bu kullanımdan kastım, akıllı telefon ile yaptığınız satış aktivitelerini kayıt altına almanızdır. Örnek vermek gerekirse telefonla yaptığınız bir görüşmeyi not düşerek tek tuşla sisteme kayıt edebilmelisiniz.

3- Entegre Edilebilirlik: 

Bu nokta CRM yazılımları için oldukça önemlidir. CRM'in outlook, MS Office, Google Docs gibi günlük hayatta kullandığınız sistemlerle entegre olabilmesi gerekmektedir. Ancak bu şekilde, hazırladığınız bir teklifi veya ilgili mailleri kolaylıkla müşteri hesabınıza bağlayabilirsiniz.

4- Kolay Kullanım: 

Kullanım kolaylığı CRM gibi bir yazılım için hayati öneme sahiptir. Kimse kullanımı zor olan bir sisteme veri girmek istemez. bU sebeple günümüzde artık CRM'i oyunlaştırarak bilgi girmeyi kolaylaştırmaya çalışan ürünler geliştirilmektedir. Ayrıca  kullanım kolaylığı, ekibin eğitilmesi için gerekli zamanı minimize edecektir.

5- Otomatik İş Akışları: 

Otomatik iş akışlarının kolaylıkla oluşturulması, satış ekiplerinin doğru zamanda müşteriye ulaşabilmeleri için oldukça yararlıdır.

6- Etkin Raporlama: 

Raporlama CRM'in fayda sağlaması için en önemli kısımlardan biridir. İçeri alınan bilgilerden doğru ve hızlı rapor alınabilmesi CRM seçiminde dikkat edilmesi gereken bir kriterdir. 

Ücretsiz CRM kullanmak mümkün mü? 

Bu sorunun kısa cevabı evet. Ücretsiz crm kullanabilmek için birçok alternatifiniz olduğunu söyleyebiliriz. Bu noktada önemli olan bu yazılımların sizin ihtiyaçlarınıza göre uyarlanarak size fayda sağlamasıdır.

İki tip ücretsiz CRM'den söz edebiliriz;

- Açık kaynak kodlu CRM yazılımları: Açık kaynak kodlu CRM yazılımları, eğer bağış yapmak istemiyorsanız tamamen ücretsizdir. Ama yazılımları özelleştirmek ve etkin olarak kullanabilmek için yazılım bilgisi ve tecrübeli bir admin'e ihtiyacınız olacatır. Bu açıdan, açık kaynak kodlu yazılımların da size masraf yaratacağını unutmayın.

- SaaS tipi CRM yazılımları: "Software as a Service" tipi yazılımlar aslında yazılım kiralama mantığına dayanırlar. Yazılımı kullandıkça aylık yada yıllık ödeme yaparsınız. Bu tip CRM yazılımlarını belli sınırlamalar altında ücretsiz kullanma şansınız vardır.

Aşşağıda Capterra'dan alınmış karşılaştırma tablosunu bulabilirsiniz.

CRM Karşılaştırma


Özellikle küçük ve orta ölçekli firmalar için yukarıda belirtilen yazılımların ücretsiz versiyonları oldukça yeterli gözüküyor.

Biz HızlıYOL Teknoloji olarak yukarıda belirtilen ürünleri deneyerek ürünlerin performanslarını belirlemeye çalıştık. Her ürürnün kendine göre iyi özellikleri olduğunu söyleyebilirim. Biz şirket olarak ZOHO CRM'i tercih ettik. Hem kullanım kolaylığı hemde bedava versiyonu ile istediğimiz tüm çalışmaları yapabiliyor olmamız bizi etkiledi.

Tekrar etmek istiyorum, söz ettiğimiz ücretsiz deneme değil. Ücretsiz olarak kullanabilmek. Örnek vermek gerekirse biz ZOHO CRM'i 10 kişiye kadar mevcut özellikleri ile kullanabiliyoruz.

Eğer CRM kullanmaya karar verirseniz, lütfen bize ulaşın. Size çok yardımcı olabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder