Bu Blogda Ara

26 Mart 2016 Cumartesi

Nesnelerin İnterneti ve Akıllı Mesajlaşma

Nesnelerin İnterneti

IoT (Nesnelerin interneti) son yılların en popüler konularından biri olarak ön plana çıkıyor. IoT, çevremizde bulunan nesnelerle, sensörler yardımıyla iletişime geçerek bir ağ yaratmamızı sağlıyor. Böyle tanımladığımızda bilim kurgu senaryosuna benzeyen IoT aslında gündelik hayatımıza girmeye başladı bile. Akıllı Araba, akıllı ev derken çevremizdeki sensörlerden aldığımız bilgiler ve etkileşim ile IoT faydalarını görmeye başladık diyebiliriz.

Akıllı Mesajlaşma

Birçoğunuz SMS, whatsapp derken mesajlaşmanın özellikle mobil cihazlar sayesinde hayatımızı ne kadar kolaylaştırdığını fark etmişinizdir. Akıllı mesajlaşmayı ise mesajlaşmanın bir sonraki adımı olarak görebiliriz. Mesajın otomatik olarak, bot ismi verilen programcıkları tetikleyerek, mesajlar arası ilişkileri ve bilgi akışını yönetmeye başlaması artık görmeye başladığımız bir durum. Örnek olarak, mesajda Ali'nin adresi dediğimizde bu adresi aramaya gerek kalmadan mesaja otomatik olarak linkleyen bir robot bu değişimin ilk örneği olarak verilebilir.


IoT ve Akıllı Mesajlaşma

Akıllı Mesajlaşma ve Nesnelerin interneti ilişkisi ise yapılabileceklerin oldukça arttırıyor. Bir odaya girdiğinizde şu şekilde bir mesaj alabilirsiniz;

- Merhaba Toplantı Odasına hoş geldiniz. Toplantı saat 11:40'da başlayacak, internete bağlanmak ister misiniz?
- Evet
- İnternet bağlantınız sağlandı. Beklerken ne içmek istersiniz?
- Çay
- Çayınız sipariş edilmiştir.
- Teşekkürler.

Bu örneklerin sayıları arttırılabilir ama akıllı mesajlaşma ile zaman, mekan ve sensör ilişkisi ile çok yaratıcı çözümler geliştirilebilir.


Kurumsal Çözümler

Şirketlerin iş süreçlerini yönetirken akıllı ve mesajlaşma IoT'den yararlanmaları süreçlerin kalitesini oldukça arttıracaktır.


Özellikle ekipmanlarla çalışanların etkileşiminin yüksek olduğu işlerde, otomatik iş akışlarının yönetilmesi gerektiği durumlarda, akıllı mesajlaşma ve IoT inanılmaz faydalı olabilir.

HızlıYOL Teknoloji olarak, İnşaat, Üretim, İlaç Sanayi, Tesis Yönetimi konularında akıllı mesajlaşma iş akışları yaratarak müşterilerimize değer katmayı hedefliyoruz.

Demo için sizden haber bekliyoruz.

info@hizliyol.com



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder