Bu Blogda Ara

23 Ağustos 2015 Pazar

Akıllı Mesajlaşma ile Şirketler Kazanabilir

Birçoğumuz şirketlerde mesajlaşma aracı olarak e-posta kullanıyoruz. Dünya'da e-posta giderek yerini akıllı mesajlaşma ortamlarına bırakıyor. Bu trend ilk işaretlerini kişisel e-posta yerine kullanılmaya başlayan whatsup, facebook messenger gibi uygulamalarla göstermeye başladı.


Akıllı Mesajlaşma

2014 raporlarına baktığımızda, 2016 sonunda, akıllı mesajlaşmanın, e-posta trafiğini yakalacağını görmekteyiz. Bu araştırmalarda açıkça görülmektedir ki, akıllı mesajlaşma araçlarının veri iletişim tekniği olarak kullanılımı giderek yaygınlaşacak gibi duruyor.

Şirketler Açısından Akıllı Mesajlaşma

Şirket olarak bir politikanız olsun yada olmasın çalışanlarınız zaten kendi aralarında haberleşmek için whatsup türevi uygulamaları kullanıyorlar. Mailler resmi ve önemli konularda kullanılan bir sistem haline gelmiş durumda.

Bu noktada önemli olan işle ilgili yazışma ve bilgilerin, kullanılan akıllı mesajlaşma sistemi aracılığıyla kontrol dışına çıkmasını önlemek. Bu açıdan yapılabilecek şey ise şirket içi akıllı mesajlaşma ortamlarını kullanmak. Bu sayede çalışanlarınızın işle ilgili yazışmaları üzerinden, şirketin yönetilebilir bilgi alması ve  bilgi akışının hızlı ve etkili hale gelmesi sağlanabilir.

Şirket içi Akıllı Mesajlaşma Sistemleri

Şirket içi akıllı mesajlaşma sistemleri sayesinde proje ekipleri, satış ekipleri oluşturacakları gruplar ile hızlı ve etkin iletişim sağlayarak sorunları daha hızlı çözebilirler. Şirket içi mesajlaşma sistemleri şu anda Amerika'da çok hızla gelişmektedirler. Bu uygulamalardan en popüleri slack isimli uygulamadır. Bu uygulama 1 sene içerinde 500.000 kurumsal kullanıcıya ulaşmıştır.

kurumsal çözümler

Bunun sebebini incelediğimizde, akıllı mesajlaşmanın gücünü şirket aktivitelerine uygulamanın sağladığı avantajı görüyoruz. Örnek olarak, satış ekibinizin müşteriye giderken check-in yapması ile crm sisteminize o müşterinin o tarih ve saatte ziyaret edildiği bilgisi otomatik olarak girilebilir. Aslında mesajlaşma yazılımlarının etkin kullanımı en büyük sorunlardan biri olan sahadan bilginin doğru ve hızlı toplanması konusunda işinizi kolaylaştırabilir.

Akıllı Mesajlama Sistemi olarak Team Chat

HızlıYOL teknoloji olarak, San Francisco'da Team Chat isimli yazılımın yaratıcıları ile tanışma fırsatımız oldu. Açıkçası yukarıda açıkladığım akıllı mesajlaşma sistemini bir adım daha öteye götürmeye karar vermiş bir ekiple karşılaştım. Ana amaç, Team chat'i şirket çalışanlarının etkili çalışabilmesi ve verilerin otomatik olarak erp, crm gibi sistemleri besler hale gelmesi. Bu amaçla chatlets adı verdikleri mesajları düzenleyen ve cevapları özetleyen bir yapı kullanıyorlar.

Team chat'in java tabanlı API'si kullanılarak iş akışları oluşturulabiliyor ve mesajda girilen bilgiler kullanılarak diğer sistemler beslenebiliyor, raporlar alınabiliyor.

TeamChat Tüm Sektörler için Uygun mu?

Teamchat şu an, inşaat, bankacılık, holding, insan kaynakları, ilaç sanayi, politik partiler, haber ajansları, teknoloji şirketleri, otomotiv sektörü, sivil toplum örgütleri, hastaneler, perakende şirketleri,lojistik şirketleri, üretim tesisleri tarafından etkin olarak kullanılıyor. Ayrıca kullanıcı sayısı için bir üst sınır yok, doğru grup planlaması ve yetkilendirme ile çok büyük gruplarla çalışabilmeniz mümkün. 

Team Chat ve HızlıYOL Teknoloji

Hızlıyol Teknoloji olarak Teamchat uygulamasının Türkiye partneriyiz. Bu uygulamayı şirketlerinizin ihtiyaçlarına uygun şekilde geliştirerek çok etkin çözümler sunabiliriz. Yapılabileceklerin gerçekten bir sınırı yok, mobil ve masaüstü kullanımı olan bu uygulama ile lokasyon, kamera ve mesajlaşma özelliklerini kullanarak çok etkili çözümler geliştirebiliriz.



teamchat - hizliyol


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder